Blog

De câte ori trebuie să mâncăm pe zi?

mancat des

Vrem cu toții răspunsul corect cu privire la ce mâncăm când vine vorba de pierderea în greutate și de sănătate. Sunt foarte multe propuneri de diete, însă cât de important e de câte ori mâncăm pe zi?

O dietă echilibrată şi sănătoasă ar trebui să conţină carbohidraţi, grăsimi şi proteine. Fructele și legumele, proteinele slabe, grăsimile nesaturate sunt alegerile ce trebuie făcute. Dar, cât de des trebuie să mănânci în timpul zilei pentru a avea o dietă corectă?

Ce spun experții

Pentru o persoană obișnuită, între trei mese mari pe zi şi patru până la șase mese mai mici nu există o mare diferenţă. Cei mai mulți spun că trebuie să mâncăm cel puţin trei mese pe zi. Pentru nutriționiști, importantă este, mai degrabă, calitatea mâncării, decât cât de mult mâncați la un moment dat, cu condiţia ca numărul de calorii să fie unul în limitele acceptabile. Puteți trăi o viață sănătoasă și puteți ajunge la o greutate corporală sănătoasă cu oricare dintre alegeri.

Care sunt obiectivele tale?

Dacă vreţi să slăbiţi sau aveţi anumite afecţiuni, acestea pot afecta cât de des alegeți să mâncați. Dacă încercați să scăpați de kilogramele în plus, mese mai mici vă pot face să vă simțiți ca și cum ați mânca mult. Acest lucru vă poate păcăli creierul și vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Rezultatele sunt mai bune dacă folosiţi şi Eco Slim, puteţi pierde până la 20 de kilograme. Dacă faceţi multe exerciţii fizice, trei mese pe zi nu sunt suficiente. Este posibil să fie necesar să adăugați mese/gustări pre-și post-antrenament pentru a vă alimenta corpul și pentru a vă ajuta în recuperare.

Care este programul vostru?

O zi obișnuită pentru majoritatea oamenilor înseamnă să se trezească dimineaţa, să meargă să lucreze toată ziua și apoi ajung acasă după amiaza sau chiar seara. Un program stabilit permite să se ia masa de trei ori pe zi, în mod regulat: micul dejun, prânzul și cina. Cei care stau acasă pot mânca mai des mese/gustări mai mici. Vezi ce program ai și dă-ți seama ce merge mai bine pentru tine.

Care sunt nevoile tale?

Mâncatul de trei ori pe zi poate funcţiona pentru mulți oameni. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că mâncați suficient, dar nu o cantitate mare de mâncare, indiferent cât de multe ori pe zi mâncați. Dacă exagerezi, poți deveni letargic. Este greu să ții pasul cu obligațiile, dacă nu ai nici o energie. În mod similar, dacă nu mâncați destul sau adesea suficient, zahărul din sânge poate scădea. Acest lucru vă poate lăsa să vă simțiți slab și chiar amețit. Boli, cum ar fi diabetul zaharat, pot afecta de asemenea cât de des vă mâncați, precum și ce alimente. Discutați cu medicul și dieteticianul cu privire la preocupările de sănătate specifice.

Concluzia este că aveți nevoie de a vă hrăni corespunzător, lucru ce vă îmbunătățește sănătatea și vă ajută să realizați lucrurile pe care le doriți. Consumul de trei până la șase ori pe zi este secundar pentru obținerea echilibrului adecvat al nutrienților. Importante sunt şi cantităţile corecte ale porţiilor, o porţie trebuie să fie de mărimea pumnului celui care o mănâncă. Aceasta este cantitatea corectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *