Blog

Şase alimente pentru accelerarea metabolismului şi pierderea în greutate

ceai-verde-green-tea

Metabolismul este un proces complex, ce are loc la nivelul muşchilor şi organelor şi vizează în mod direct viteza de acţiune a întregului organism, iar rezultatul acestuia constă în arderea caloriilor. De aceea foarte important este atunci când vrem să slăbim să avem un metabolism bun. Există mai multe moduri de accelera metabolismul, precum şi obiceiuri greşite care îl fac mai lent. O greşeală frecventă făcută în curele drastice de slăbire este să ne înfometăm brusc, metabolismul devine mai lent şi apoi organismul asimilează totul din mâncarea pe care o consumăm.

ceai-verde-green-tea

De ce este necesar ca metabolismul sa fie rapid?

Cel mai important avantaj al unui metabolism rapid este mentinerea greutatii corporale chiar dacă alimentele consumate sunt în cantitate mai mare. Metabolismul ridicat presupune un consum ridicat de energie! Eco Slim este un produs eficient care accelerează metabolismul şi ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Metabolismul este procesul în care organismul convertește ceea ce mănânci și bei în energie. Chiar și în repaus, organismul are nevoie de energie furnizată de calorii pentru a face față funcțiilor necesare cum ar fi respirația și circulația sângelui. Numărul de calorii pe care organismul are nevoie variază în funcție de vârstă, sex și greutate.

Cea mai bună modalitate de a crește metabolismul este creșterea masei musculare. Țesutul muscular arde mai multe calorii în stare de repaus decât țesutul gras.

Există unele alimente care pot crește temporar cantitatea de calorii arse şi accelerează astfel metabolismul:

Ceaiul verde este dovedit că are proprietatea de a accelera metabolismul. Studiile au arătat că prin consumarea mai multor cești de ceai verde pe zi, care conține cafeină și catechine, poate ajuta organismul să consume mai multă energie. Un antioxidant specific din ceaiul verde, galactatul epigallocatechin (EGCG), contribuie şi el la o creștere ușoară a arderii calorice.

Apa. Corpul tău are nevoie de apă pentru a procesa alimentele şi a transforma caloriile în energie. Prin urmare, deshidratarea conferă corpului un mare dezavantaj și determină încetinirea metabolismului.

Capsaicina este un component activ al ardeiului iute şi ajută la accelerarea metabolismului. Conform cercetărilor, consumul de ardei iute măreşte metabolismul cu până la 20%. Aşadar, ardeii, care deseori sunt folosiţi pentru a condimenta mâncăruri, reprezintă noua soluţie ce ajută la arderea caloriilor.

Cofeina este un stimulent găsit în cafea și ceai şi poate crește cantitatea de calorii pe care corpul le arde, dar majoritatea studiilor au demonstrat acest efect doar cu un aport foarte mare (8-10 ceşti pe zi), ceea ce nu e recomandat. Pentru unele persoane, cofeina poate provoca arsuri stomacale, hipertensiune arterială sau probleme de somn, astfel că nu trebuie creșteți consumul de cofeină dacă întâmpinați aceste reacții adverse.

Proteină slabă. Alimentele bogate în proteine ​​măresc saturația. Organismului îi sunt necesare mai multe calorii pentru procesarea proteinelor decât i-ar fi necesare pentru arderea carbohidraţilor sau grăsimilor. Aceasta înseamnă că fiecare masă bogată în proteine îţi va oferi o intensificare a arderilor caloriilor. Proteinele ajută şi la dezvoltarea masei musculare, care este cheia în sporirea şi menţinerea unei rate metabolice eficiente.

Cereale integrale, cum ar fi ovăzul sau orzul, sunt bogate în fibre și necesită mai mult timp pentru digerare, ceea ce înseamnă că metabolismul funcționează mai mult timp pentru a transforma acest produs în energie.

Evitați dietele drastice, care au un nivel scăzut de calorii. Alimentaţia cu prea putine calorii (sub 1.800/zi pentru bărbaţi sau mai putin de 1.200/zi pentru femei) poate determina corpul să intre în modul de foame, unde metabolismul încetineşte pentru a evita arderea prea rapidă a alimentelor şi veţi pierde şi masă musculară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *