Blog

Sigur nu ştiai! De ce să te speli cu cafea pe cap!

Studiile au demonstrat efectul benefic al cofeinei pentru stimularea creșterii părului și pentru prevenirea alopeciei (cheliei).

Cele mai multe persoane îşi încep ziua cu o ceaşcă de cafea. În afară de faptul că ne trezeşte şi ne pregăteşte pentru o zi de muncă, această băutură aromată are multe alte beneficii. Cafeaua s-a dovedit a fi un agent activ împotriva căderii părului.

O persoană pierde în medie între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi, în special când se spală pe păr sau îl piaptănă. Schimbarea anotimpurilor, dezechilibrul hormonal sau stresul accentuează procesul de cădere a părului. Este bine să se evite periajul prea energic, spălatul părului cu apă foarte fierbinte și vopsirea frecventă sau decolorarea. Mai mult decât atât, se pare că putem folosi ajutoare nesperate în lupta împotriva căderii părului: conform studiilor, cofeina stimulează creşterea podoabei capilare.

Oamenii de știință au folosit în cadrul unui experiment foliculi de păr de la bărbaţi care prezintă semne timpurii de cădere a părului. În timpul cercetărilor, ei au expus foliculii agenților de cafeină şi au constatat că aceasta stimulează creşterea părului.

Cum să utilizați cafea pentru a împiedica pierderea părului

Cofeina previne pierderea părului şi ajută la creşterea părului

  • Aplicați ca mască de cafea
  • Clătirea părului cu cafea
  • Ulei de cafea

Toată lumea îşi doreşte un păr bogat. Nu este o surpriză atunci că piața este inundată cu diferite uleiuri și șampoane care oferă metode diferite pentru o creștere rapidă a părului şi care să împiedice căderea acestuia. Mare succes au șampoanele cu cofeină. O altă soluţie sunt şampoane 100% naturale, cum ar fi Bliss Hair.

Cofeina previne pierderea părului şi ajută la creşterea acestuia

Alopecia (chelia) este mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei. Unii bărbaţi afectaţi suferă de pierderea părului chiar începând din adolescenţă sau cu vârsta de 20 de ani, linia părului se retrage şi apoi începe dispariţia treptată a părului din creştetul capului şi din regiunea scalpului frontal.

Cum să utilizați cafea pe păr

Pentru că am aflat cum cofeina poate susține creșterea părului şi poate preveni chelia, următoarea întrebare evidentă ar fi: cum o folosim? Un șampon pe bază de cofeină ar fi primul și cel mai simplu mod. Dar dacă nu aveți încredere în produsele chimice din șampoanele disponibile în comerț și căutați modalități mai naturale de a face acest lucru, există anumite modalități practice. Deoarece cea mai ușor accesibilă sursă de cafeină este cafeaua, iată câteva modalități de utilizare a acesteia pentru creșterea părului.

Masca de cafea: Faceți o pastă cu cafea praf și ulei de măsline. Aplicați amestecul pe scalp, lăsați-l timp de 20 de minute înainte de a spăla părul cu un șampon ușor.

Clătirea părului cu cafea: În timp ce vă preparați cafeaua de dimineață, păstrați-vă din ea pentru clătirea părului. Clătiți-vă părul cu cafea în timp ce faceți baie.

Uleiul de cafea: O modalitate de a vă oferi scalpului și părului o aprovizionare constantă cu cafeină este să pregătiți un ulei pe bază de cafea și să-l utilizați în mod regulat. Pentru aceasta, trebuie să amestecați 2 cupe de ulei preferat (nucă de cocos / măsline / migdale) cu ¼ o ceașcă de boabe de cafea prăjită întreg până când acestea sunt amestecate. Acest lucru trebuie să fie gătit la căldură scăzută timp de aproximativ 6-8 ore, asigurându-vă că nu se arde. După aceea, presați de suficient de multe ori boabele pentru a scoate uleiul din ele.

Unele efecte secundare

E important să fim precauţi în folosirea oricăror cosmetice. De aceea e bine să ne informăm bine asupra posibilelor efecte secundare. Utilizarea deasă a cafelei pe păr poate modifica culoarea firelor de păr. În timp ce firele de păr negru, maro închis și gri ar putea deveni mai întunecate, chiar și cu o nuanță de portocaliu, nuanțele mai deschise ale părului, cum ar fi şaten deschis sau blond, ar putea deveni şaten închis. Pentru unele persoane acesta este un avantaj, îl folosesc pentru o vopsire naturală a părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *