Blog

Cum slăbeşti cu cafea verde

cafea-verde-green-coffee-beneficii-slabit

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, cu o medie de 1,5 miliarde de cești de cafea consumate zilnic. În timp ce cafeaua este în mod tradițional utilizată dimineaţa pentru a primi un imbold de energie pentru întreaga zi, anumite substanțe chimice găsite în cafea pot, de asemenea, să provoace scăderea în greutate – în special atunci când sunt consumate din boabe de cafea brute, neprăjite, cunoscute sub numele de cafea verde.

cafea-verde-green-coffee-beneficii-slabit

Cum ajută cafeaua verde la slăbit

Proprietățile de scădere în greutate date de cafeaua verde sunt atribuite unui tip de antioxidant găsit în cafea cunoscut sub numele de acid clorogenic sau CGA. CGA inhibă absorbția glucozei în intestinul subțire și provoacă eliberarea glucozei din ficat. Aceste efecte reduc nivelul de glucoză din fluxul sanguin, astfel încât corpul se bazează pe celulele grase pentru energie în loc de carbohidrați, ceea ce duce ulterior la o pierdere de grăsime corporală.

Dar, bineînţeles, boabele de cafea au conţinut mare de cofeină, care ne conferă energie.

Cafeaua verde este comercializată sub diverse forme: solubilă şi extract. Deşi se poate administra şi sub formă de comprimate, cel mai sănătos mod de a consuma cafeaua verde este sub formă de infuzie. Important de ştiut este faptul că boabele nu trebuie măcinate în râşniţă deoarece acestea sunt foarte dure şi pot deteriora râşniţa, plus că nu este necesară o măcinare foarte fină a cafelei pentru că proprietăţile sunt menţinute dacă aceasta este mai grunjoasă. Cel mai indicat mod de a măcina/mărunţi boabele de cafea verde, dacă nu cumpăraţi deja gata măcinată, este să le zdrobiţi într-un mojar.

 • cafea verde solubilă

Simplu și rapid de pregătit, vă puteți bucura de o ceașcă de cafea verde solubilă doar prin adăugarea apei fierbinţi la o linguriță de praf de cafea verde.

 • extract de cafea verde

Extractul de cafea verde are cea mai mare cantitate de acid clorogenic și are mai mulți nutrienți. Se vinde sub formă de pastile sau sub formă de pulbere. Boabele verzi de cafea sunt prelucrate pentru a extrage cea mai mare parte a acidului clorogenic.

Cum folosiţi cafeaua verde pentru scăderea în greutate?

 1. Cafea verde
  Vă spunem aici cum o puteţi bea simplă. E nevoie doar de apă fierbinte şi o linguriţă de cafea verde la o ceaşcă. Nu adăugaţi zahăr sau îndulcitor artificial.
 2. Cafea verde cu frunze de mentă
  Adăugați frunze de mentă în ceașcă de cafea verde. Lăsați-o să infuzeze timp de 5 minute, apoi beți-o. Menta are proprietăți de scădere în greutate și ajută la eliminarea toxinelor.
 3. Cafea verde cu scorțișoară
  Adăugați un băţ de scorțișoară sau un vârf de linguriţă de praf de scorţişoară la o ceașcă de apă. Lăsați să infuzeze peste noapte. Utilizați această apă pentru a vă pregăti cafeaua verde în dimineața următoare. Scorțișoara ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, reglează glicemia, reduce colesterolul și are proprietăți anti-inflamatorii.
 4. Cafea verde cu ghimbir
  În timp ce vă preparați cafeaua verde, adăugați o linguriță de ghimbir zdrobit. Nu beţi imediat. Aşteptaţi 5 minute, apoi amestecaţi și beți. Ghimbirul are un efect termic asupra corpului, este des utilizat în curele de slăbire. De asemenea, reglează glicemia.
 5. Cafea verde cu turmeric
  Deși această combinație poate părea un pic ciudată, funcționează foarte bine. Adăugați o jumătate linguriță de rădăcină de turmenic zdrobită la cafea și lăsați-o să absoarbă timp de 3 minute. Turmericul ajută la scăderea în greutate prin creșterea metabolismului grăsimilor, reglarea glicemiei și reducerea senzaţiei de balonare.

După cum puteți vedea, nu trebuie să vă plictisiți beți aceeași cafea verde. Puteţi diversifica foarte uşor. Dar când este timpul să bem? Aflați în secțiunea următoare.

cafea-verde-green-coffee-boabe-nutritie-slabesti
Când este cel mai bun timp pentru a bea cafea verde pentru pierderea în greutate?

 • Dimineața, înainte sau după un antrenament.
 • Dimineața, cu micul dejun.
 • După-amiaza, înainte de prânz.
 • Seara, cu o gustare sănătoasă.

Doza recomandată de cafea verde

Doza recomandată de acid clorogenic pentru scăderea în greutate este de 200-400 mg pe zi.

Sfat: Evitați să beți cafea verde imediat după masă.

Cât de multe căni de cafea verde ar trebui să bem pentru pierderea în greutate? Orice exces poate fi periculos. Prin urmare, limitați consumul de cafea verde la doar 3 cești în fiecare zi. Consumarea unei cantităţi mari de cafea verde nu va avea rezultate mai rapide. Excesul de consum verde poata da palpitaţii, din cauza cofeinei conţinute. Astfel, la fel ca pentru orice aliment, nu trebuie să exagerăm.

Efectele secundare ale cafelei verzi pot fi: greaţă, durere de cap, insomnie, indigestie, anxietate, creșterea ritmului cardiac, pierdere de calciu și magneziu. Poate interfera cu antidepresivele, cu diabetul zaharat și cu medicamentele pentru tensiunea arterială.

Beneficiile cafelei verzi

 • Îmbunătățește metabolismul care ajută la arderea grăsimii.
 • Îmbunătățește circulația sângelui.
 • Ajută la detoxifierea ficatului.
 • Ajută la scăderea colesterolului rău și reglează nivelul zahărului din sânge.
 • Dă senzaţia de saţietate.
 • Ajută la îmbunătățirea activității creierului care vă va menține activ în cursul zilei.

În concluzie, pierderea în greutate este dificilă, dar nu imposibilă. Mai multe despre calităţile acestei cafele, cât costă şi câte kilograme poţi pierde consumând-o, aflaţi citind despre Cafea Verde. Dacă doriți să slăbiţi, ar trebui să mâncați sănătos, să luaţi suplimente alimentare, să urmaţi diete, iar pe biovitamina.ro veţi găsi astfel de cure şi sfaturi de la nutriţionişti, să faceţi mişcare.

cafea-verde-green-coffee-metabolism-kilograme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *