Blog

Cinci motive pentru care nu ar trebui să mănânci la birou

A mânca la birou nu pare a fi un lucru rău. Sunt, de fapt, foarte multe persoane care fac asta, pentru a nu sări peste masa de prânz şi pentru că stau foarte multe ore la birou. Dar întrebarea care se pune e: chiar trebuie să mâncăm la birou? Nu e cel mai indicat loc. Multe firme au un loc special amenajat unde angajaţii pot mânca sau puteţi merge la cel mai apropiat restaurant de lângă locul de muncă. O să vă prezentăm cinci motive pentru a vă descuraja să mâncaţi la biroul unde lucraţi, dar până atunci vă oferim câteva sfaturi alimentare bune de urmat nu doar dacă vreţi să slăbiţi, ci pentru a deveni mai sănătoşi:

 • evitaţi orice fel de făinoase la birou: sticksuri, covrigi şi covrigei, maxi-mix, crochete, pufuleţi etc
 • nu îndulciţi cafeaua cu zahăr, fructoză, îndulcitor artificial sau zaharină; alege ştevia sau obişnuiţi-vă să o beţi neîndulcită.
 • nu plecaţi dimineaţa de acasă fără să mănâncaţi ceva la micul dejun pentru că veţi ajunge să ronţăiţi prostii toată ziua
 • dacă simţiţi nevoia de o gustare, puteţi mânca fructe
 • beţi ceai verde, cafea verde şi apă
 • pe parcursul unei zile sunt recomandate 3 mese principale şi 2 gustări; dacă vă e foame, vreţi să vă energizaţi şi să slăbiţi în acelaşi timp, în afara acestor mese, puteţi lua Eco Slim
 • mănâncaţi o sursă de proteină la fiecare masă (carne, ouă, lactate fermentate, seminţe diverse)

Vă spunem care sunt cele cinci motive pentru a nu mânca la birou:

 1. Nu este foarte igienic. Frimituri pot cădea şi intra în zone greu accesibile, unde poate apărea în timp mucegai sau se pot dezvolta diferite bacterii.
 2. Poţi mânca mai mult, fiind preocupat şi de alte lucruri, te mai uiţi pe o hârtie, un document în timp ce mănânci etc. Dacă te retragi timp de 30 de minute în afara biroului pentru a mânca eşti mult mai atent la cantitatea pe care o mănânci.
 3. Staţi la birou prea mult. E bine să vă ridicaţi şi să luaţi masa în alt loc, vă deconectaţi puţin de la grijile ce ţin de locul de muncă. Puteţi face alegeri mai sănătoase decât să ronţăiţi ceva la birou.
 4. De fapt, puteți fi mai productiv. Poate părea că sunteți mai productiv dacă lucrați în timp ce mâncați, dar luați o pauză, puteți obține idei creative în acest fel.
 5. Puteți să socializați dacă luați masa cu colegii în loc să staţi singur la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *