Nutriție

Smoothie cu spanac, avocado şi banană – detoxifiant, plin de vitamine şi minerale

smoothie-spanac-avocado

smoothie-spanac-avocado

Biovitamina vă propune un smoothie cu spanac, seminţe, avocado şi banană. Este recomandat pentru detoxifiere şi conţine multe vitamine şi minerale. Băutura bogată în fibră vegetală reprezintă un bun remediu împotriva constipaţiei.

Ingrediente:

  • un pahar de lapte sau iaurt;
  • o jumatate de avocado;
  • un castravete;
  • o mână de spanac (sau pătrunjel);
  • o jumătate de banană;
  • o linguriţă de seminţe de chia;
  • dacă aveţi, puteţi adăuga opţional şi o ceaşcă de fructe de pădure, proaspete sau congelate

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele cu blenderul şi consumaţi acest smoothie proaspăt. Cel mai bun moment pentru a fi consumat este la micul dejun. Dacă nu aveţi seminţe de chia, sunt bune şi seminţele de in sau de cânepă.

Spanacul are foarte multe beneficii, de aceea trebuie consumat cât mai des. E bun în dietă, o cană de spanac conţine aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă senzaţia de saţietate. Spanacul are rol antiinflamator, este benefic pentru cei care au tensiune arterială, protejează ochii de apariţia cataractei. De asemenea, spanacul conţine vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul, seleniu.

Smoothie-ul este cu atât mai bun pentru sănătate, prin aportul de avocado. Un fruct de avocado conţine în jur de 22,5 g de grăsimi, dintre care două treimi sunt mononesaturate (benefice sănătăţii). O calitate importantă a fructelor de avocado este că acestea conţin foarte puţină fructoză (asociată cu predispoziţia spre îngrăşare). De asemenea, avocado conţine fibre, potasiul (într-o cantitate dublă faţă de banane), vitamina E, complexul de vitamine B şi acidul folic.

În cazul în care consumaţi acest smoothie în curele de slăbire, puteţi pierde foarte multe kilograme dacă luaţi şi Eco Slim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *