Blog, Nutriție

Salată de orez brun cu kale, varză roşie şi sfeclă

salata-orez-brun-kale-sfecla-reteta-cura-slabire-idealica

O salată de orez brun cu năut şi un amestec de kale, varză roşie și sfeclă, la care adăugăm un dressing de portocală cu ghimbir este o gustare delicioasă şi plină de nutrienţi. O poţi mânca rece sau caldă şi o poţi introduce cu succes în cura de slăbire. Pentru a accelera slăbirea şi a menţine rezultatele este indicat să luaţi Idealica, un supliment cu ingrediente naturale şi cu rol activ în pierderea kilogramelor în plus.

salata-orez-brun-kale-sfecla-reteta-cura-slabire-idealica

Orezul brun este săţios şi hrănitor, este recomandat de nutriţionişti în detrimentul orezului alb. Diferenţa dintre aceste două cereale nu constă doar în culoare, ci şi în calităţile nutriţionale oferite de fiecare în parte. Orezul brun este forma întreagă a cerealei din care este îndepărtat doar stratul superior prin măcinare. Prin urmare, acesta păstrează întreaga cantitate de fibre şi germeni, părţile cele mai bogate în nutrienţi vitali. Orezul alb este cereala care şi-a pierdut prin măcinare tărâţele şi germenii de orez, fiind mai sărac în fibre şi nutrienţi.

Orezul brun menţine glicemia în limite normale şi elimină lent glucoza, două porţii pe săptămână fiind suficiente pentru reducerea riscului de declanşare a diabetului zaharat. Pentru reglarea glicemiei pe termen lung puteţi lua Suganorm, un supliment alimentar fără contraindicaţii.

Această salată de orez brun poate fi servită ca fel principal de mâncare datorită proteinelor din orezul brun şi năut și aportului de minerale şi vitamine din legume. Este, de asemenea, o salată excelentă de preparat şi de dus la muncă toată săptămâna. Kale și sfecla sunt legume uimitoare care se păstrează foarte bine mult timp în frigider. La această salată se pune sfeclă galbenă.

Cum să gătești orez brun și năut în același timp

Puteţi face asta în oala sub presiune. Puneţi o cantitate egală de orez și apă, adăugați năut înmuiat, puțină sare. Puneți vasul la presiune și gătiţi sub presiune timp de 22 de minute.

Cum se găteşte corect orezul

Mai toată lumea spală orezul şi îl pune la fiert într-o oală. Verifică bobul şi când e gata opreşte focul. Dar observăm că orezul gătit de noi nu este ca la restaurantele de lux, unde boabele de orez fierte sunt bine definite şi nu arată ca un terci.

Reţeta corectă de preparare a orezului fiert este următoarea: se pune o parte de orez şi două părţi de apă într-o oală cu capac. Se dă la foc mare puţin timp, până apa stă să dea în clocot. Se ţine apoi încă 10 minute la foc mic, fără a se ridica niciun moment capacul. Se lasă apoi, tot cu capacul pus, încă 5 minute. Înainte de a-l lăsa cele 5 minute puteţi să ridicaţi capacul şi puneţi pe oală un şerveţel de hârtie care să absorbă surplusul de umezeală. Apoi puneţi iar capacul. Şi veţi obţine un orez fiert foarte gustos şi cu un aspect frumos, de bob întreg.

Cele mai bune legume care se pot pune la o salată caldă de orez brun

Merge la această salată orice legumă care are un gust crud, dar își păstrează forma chiar și după ce a intrat în contact cu ingrediente fierbinți: sfeclă, varză, tulpini de broccoli, kale, morcovi.

Reţetă salată de orez brun cu kale, varză roşie şi sfeclă

Timp de pregătire: 2 minute

Timp de gătit: 22 minute

Timp total: 30 de minute

Porții: 4 persoane

Se poate mânca rece sau caldă.

Ingrediente

  •  1 cană de năut uscat – (înmuiat peste noapte)
  • 1 cană de orez brun
  • 1 cană de apă
  • 1 linguriță sare de mare
  • kale, sfeclă şi varză roşie (tăiate fâşii subţiri)
  • 1 portocală
  • 1 linguriță de ghimbir
  • 4 linguri de ulei de avocado
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Înmuiați năutul peste noapte. Apoi scurgeți și clătiți.

Adăugați orezul brun, năutul înmuiat, 1 cană de apă și sare de mare în oala sub presiune. Rotiți supapa în poziția de etanșare și fierbeți sub presiune la maxim 22 de minute. Apoi lăsați presiunea să se elibereze în mod natural (nu rotiți supapa în poziția de aerisire, lăsați presiunea să se elibereze în mod natural). Dacă nu aveţi oală sub presiune, puteţi fierbe orezul brun şi năutul în mod tradiţional.

Între timp, pregătiți dressingul storcând o portocală şi amestecând sucul cu ghimbirul ras, ulei de avocado, sare și piper.

Faceţi salata adăugând orez brun și năut, amestec de legume și, la final, dressing.

Nutriție

Calorii: 522kcal | Carbohidrați: 76g | Proteine: 14g | Grăsime: 18g | Grăsimi saturate: 2g | Sodiu: 619mg | Potasiu: 815mg | Fibre: 13g | Zahăr: 12g | Vitamina A: 215IU | Vitamina C: 60,6 mg | Calciu: 126mg | Fier: 4,5 mg

Articole asemănătoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.